Европейският съюз подготвя нови санкции срещу Беларус и ще ги съобрази

...
Европейският съюз подготвя нови санкции срещу Беларус и ще ги съобрази
Коментари Харесай

ЕС ще съобрази новите си санкции срещу Беларус с това дали Минск приеме руско ядрено оръжие

Европейският съюз подготвя нови наказания против Беларус и ще ги съобрази с това дали Минск ще одобри съветско нуклеарно оръжие, съобщи през днешния ден представител на Европейската комисия. Той означи, че новите ограничения, чието разискване продължава от месец, ще зависят от това дали от беларуска страна се получи удостоверение на известията на съветския президент Владимир Путин.

Не сме видели удостоверение от страна на Беларус това да се планува. Ако се случи, естествено ще има последствия, уточни представителят. Готови сме за всякакво развиване, добави той.

По неговите думи Европейски Съюз чака да види дали управляващите в Минск, които дефинира като съизвършител на Русия във войната в Украйна, ще отхвърлят изказванията на Путин. Говорителят означи, че разполагането на съветско нуклеарно оръжие в Беларус би основало спомагателна опасност за европейската сигурност.

В отговор на въпрос той не отхвърли опцията при подготвяното посещаване на ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в Китай да бъде разискван въпросът за войната в Украйна. Говорителят уточни, че Фон дер Лайен към този момент е изразявала угриженост от съглашението сред Москва и Пекин за безгранична дружба. Той удостовери, че Фон дер Лайен ще пътува до Китай дружно с президента на Франция Еманюел Макрон.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР